Project Description

The villa plot is a rectangle with main roads on south and west, pedestrian road on the north and adjacent plot on the east. The building is placed close to the boundaries at north and south, to allow for large front yard to the south and west with view on the main roads, where the main entrances and parking places are.

 

The main living areas, dining and sitting are in the ground floor, with the main entrance at the west in a two story atrium that includes the main stair, panoramic elevator and has visibility to most of the villa spaces. Four bedrooms are in the first floor and one in the ground floor. The penthouse is used for service rooms accessed by a service stair connecting all floors, and a shaded outside sitting are for the less hot months.

 

The basement floor is used as majlis, with large areas for sitting and dinning, with separate entrance from the south. Even though it is underground, the terrain is excavated on the south and west, and the majlis has natural light and ventilation in all spaces.

The villa is composed of traditional gulf architecture elements, monolithic vertical volumes with depth variation accentuating the main entrances, shading elements, and wood and plaster as the dominant materials.

Adress: “Teodor Keko” street, Unaza e Re, Ales Complex, first floor - Tirana, Albania.

Home

About Us

Construction

Investment

Design

Certifications

SINGLE FAMILY VILLA IN DOHA, QATAR

- April 2017

- Gross area 1400 sqm

info@ales.al

Contact Us

English

Shqip

QUALITY / CORRECTNESS / SPEED

“Teodor Keko” street, Unaza e Re,

Ales Complex, first floor - Tirana, Albania.

info@ales.al

Copyright © 1999-2017 ALES CONSTRUCTION - All rights reserved

Designed by

code.al