Project Description

The compound is designed in a rectangular plot of 3300 sqm, with gate and street in the middle, the service buildings in the gate sides, a small playground, and the villas on two sides. The villas are composed symmetrically in two, they have the main entrance and parking from the street, a passage on the free side, and a backyard on the boundary wall side.

 

All the internal spaces have windows on the street and backyard, with ventilation shaded windows on the on free side.

The internal organization takes into account the functional requirement of the spaces as well as the spatial relation. Thus the main living area and dining occupies most of the ground floor space, has two sitting corners and a round stair space. The position of the stair in the middle of the living area, makes use of it as an architectural feature, making it feel as an atrium connecting both physically and visually all floors. With side openings in the roof above the penthouse, the staircase atrium aids natural ventilation in the less hot months of the year.

 

The compound architecture combines traditional elements and materials, with contemporary form, giving the visitor a fresh impression while keeping familiar to Middle East traditional design.

Adress: “Teodor Keko” street, Unaza e Re, Ales Complex, first floor - Tirana, Albania.

Home

About Us

Construction

Investment

Design

Certifications

SEMIDETACHED VILLA COMPOUND IN DOHA, QATAR

- February 2017

- 11 villas with 2 floor and pentouse, each villa 330 sqm in total

info@ales.al

Contact Us

English

Shqip

QUALITY / CORRECTNESS / SPEED

“Teodor Keko” street, Unaza e Re,

Ales Complex, first floor - Tirana, Albania.

info@ales.al

Copyright © 1999-2017 ALES CONSTRUCTION - All rights reserved

Designed by

code.al